sâmbătă, 29 septembrie 2012

DENDRITE ?             Fiind incepator in acest domeniu, rog o parare privind aceasta piatra . Cred ca prezinta o DENDRITA .
             Stiu ca sunt multi pasionati de acest domeniu, drept pentru care astept lamuriri si indrumare .
                Multumesc .

6 comentarii:

 1. Nu sunt sigur dar pare mai mult o planta imprimata acolo. Poate fi o fosila? Unde a fost gasita?

  RăspundețiȘtergere
 2. Zona Bicaz - POTOCI . Asa cred si eu ca ar fi fosila . Nu stiu cum au aparut acele incretiri ale pietrei, care dau aspect de planta .

  RăspundețiȘtergere
 3. Avand in vedere ca in Cheile Bicazului au fost gasite foarte multe fosile e foarte probabil.

  RăspundețiȘtergere
 4. N-are nici o legatura cu Cheile . Din Bicaz spre Chei sunt ~ 20 km, pe drumul spre Lacul Rosu .Piatra a fost gasita pe malul lacului de acumulare de la Bicaz, cam la 15 km de aceasta localitate,in comuna Potoci, pe sensul Bicaz - Poiana Teiului . Partea incretita nu stiu cum a aparut, asta era rugamintea .

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut din nou! Cred ca stiu ce reprezinta aceasta fosila...este vorba despre o alga,Chondrytes.Apare foarte des in marnele Senoniene ale perioadei Cretacice,din flisul extern al Carpatilor Orientali :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Partea interesanta este ca vazand o fisura pe margine am separat piesa in doua . Intorcand bucata desprinsa apare o alta alga aproape identica . Deci sunt depuneri in straturi succesive . Pentru conformitate voi posta noua piesa . Sper sa aiba o rezolutie buna .

  RăspundețiȘtergere