sâmbătă, 6 octombrie 2012

Minerale si Roci



                     Mai deschid un capitol, minerale si roci, cu o buna reprezentare pe bloguri, poate chiar cea mai buna, din categoria colectii . 
                Fac precizarea de la inceput, ca toate exemplarele pe care le voi prezenta, au fost gasite personal. Va veni o zi cand acestea vor fi sortate si clasificate functie de caracteristici . Deocamdata sunt la stadiul de acumulari .
                         Uneori descrierea poate fi incompleta sau chiar gresita, drept pentru care cer scuze anticipat . Nu ma supar sa fiu corectat sau sa primesc sfaturi si indrumari . 
                Sa pornim la drum :

                 Cristale de peridot ( 40*20mm ) ? Atrage magnetul, dar nu influienteaza acul busolei . Zona de colectare : M-tii Parang .
                 Astept confirmare sau observatii . 
                 Pentru clarificari va stau la dispozitie cu lamuriri, in limita in care ma pricep .
                Va urma o "piatra" care are cam toate carecteristicile pentru a fi incadrata in categoria meteoritilor.

  
                    
                             

4 comentarii:

  1. Salut! Parerea mea este ca sunt cristale de epidot,nu peridot.Acest mineral apare in tipurile de roci din Parang,cum ar fi sisturile si rocile metamorfice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un esantion foarte frumos,de colectie.Felicitari! Ar fi bine daca l-ai inchide intr-o cutiuta transparenta gen Comorile Pamantului,pentru protectie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Liviu
    Interesant esantionul gasit de tine !Parerea mea ca este un peridotit(roca magmatica), ce are un continut ridicat in nichel(de acolo si faptul ca este atras de magnet).

    RăspundețiȘtergere
  4. Deja incep sa apara pareri diferite . Asta e bine . Te astept sa mi te alaturi . Multumesc .

    RăspundețiȘtergere