vineri, 12 octombrie 2012

Sa mai si "Fosilizam " ( 2 )

Revin cu poza noua, la postarea din 2 octombrie, cred ca mai clara, pentru a putea identifica fosila . Este o parere deja exprimata, cum ca ar fi un solz de peste din specia Clupea ( sardina ) . Repet, amprenta are un diametru de ~ 5 mm .
 
                             

Nu stiu, cu scuzele de rigoare, daca un solz poate arata asa . Ca recomandare, ar fi bine ca cei ce vor avea un comentariu, sa ataseze, daca este posibil si o imagine pentru exemplu, sau un link de unde pot afla amanunte . Personal m-ar ajuta mult .
Multumesc anticipat si astept comentarii, in primul rand de la cei ce mi-au raspuns la postarea anterioara, dar nu numai .


6 comentarii:

  1. Din pacate nu am gasit un link,dar iti recomand cartea Fauna fosila din Oligocenul de la Piatra Neamt,scrisa de Mihai Ciobanu.Acolo gasesti schite si poze.Parerea mea ramane ca este un solz de peste.Eu sunt biolog si am vazut multe tipuri de solzi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cartea chiar cu autograf, dar nu am gasit un exemplu clar . Poate fi o izopoda, fiind cunoscute in oligocen, nu stiu, mai studiez . Tinem legatura .

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba poza de data asta. La asta nu ma gandisem, poate ca Florin are dreptate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc . Incet, incet o scoatem la capat . O seara linistita .

      Ștergere
  4. Am gasit ceva asemanator pe un forum si sunt din ce in ce mai sigur ca Florin are dreptate:
    http://www.thefossilforum.com/index.php/topic/28846-fossil-fish-scales/

    http://www.thefossilforum.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=145041

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersic . Am sa consult zilele astea si un specialist de la Muzeul de Stiinte Naturale din Piatra . Dupa, dau verdictul .Cu bine .

    RăspundețiȘtergere