vineri, 1 martie 2013

SEMNALARI - 2013 -


                           Imi face placere sa va prezint ce am descoperit intrun lot " Vulturi " cumparat de curand, respectiv cateva varietati sau poate erori .
 Ramane de stabilit, evident cu ajutorul vostru .

                                                Poza 1
                          
                    Valoarea 1 1/2 Banu . Dantelat A . Hartie colorata .                                                       

              In partea de jos, linie care taie cadru pana la " agrafa " in partea dreapta .


                                                Poza 2

                          Valoare 1 1/2 Banu . Dantelat A . Hartie alba, se distinge un filigran, in partea de jos, pe care nu il pot identifica . Se poate sa fie " un fragment de stema " desi la ce am, stema mica este bine centrata pe marca .
                                                                               
                  La cartusul din stanga, cifra mare 1, intrerupta de la mijloc
Se poate vedea urma amprentei de tipar . 
                 Se pot gandi unii ca ar putea fi razuita sau rezultata in urma desprinderii, deslipirii unei bucati de hartie ce a fost aplicata .                  Imaginea cred ca este suficient de clara pentru a infirma aceste supozitii . 
Ar mai fi de mentionat : punct in stanga literei B din BANU (bucla de sus) precum si altele, ce isi vor gasi locul in studiul (suna cam pretentios) pe care incerc sa il fac privind aceasta emisiune .
                 Nu cunosc semnalari asemanatoare . Daca sunt, m-as bucura sa le aflu .
                 Astept comentarii, eventual un punct de vedere .
                 In curand urmeaza sa prezint si valoarea de 15 Bani (favorita mea din aceasta emisiune), unde am gasit deasemeni cateva lucruri interesante, ce vin in completarea celor semnalate in postarile din 2012 .

     P.S.  Orice semnal cat de mic, ma ajuta si incurajeaza in ceea ce mi-am propus ! 
                 Va multumesc .                                                                                

4 comentarii:

 1. Îmi permit o sugestie: la fiecare varietate/eroare semnalată, ar fi bine de menţionat câte au fost găsite din numărul total al celor cercetate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru sfat . Voi tine cont pe viitor .
   La valoarea 1 1/2 Banu, am cumparat un lot si cu ce mai aveam eu s-au strans 28 bucati . Din ele am gasit cate una din cele semnalate .
   La CarolI-25 ani Regat respectiv 75 ani Proclamarea Independentei, norocul a fost cu mine . Nu am decat o serie din fiecare . Asta e .
   Ma interesa o parere privind cele semnalate si daca aveti cunoastere si de alte exemplare .

   Ștergere
  2. La 1½ bani Vulturi am mai întâlnit erorile (prima chiar în formă identică, a doua nu o am la îndemână să o confrunt, dar există trei-patru variante asemăbătoare).

   La 25 ani de Regat cred că este ceva întâmplător. În afara unor moletaje duble (la 1 ban şi la 5 bani) nu am descoperit nimic (şi am avut la dispoziţie mai multe pachete din fiecare valoare).

   La 75 ani de la provlamarea Independenţei, la fel, cred că este ceva întâmplător, cauzat de ieţuiala necorespunzătoare a cilindului (copierea fotografică a imaginii s-a făcut fără focalizare şi fără a urmări stabilitatea, adică e puţin mişcată).

   Ștergere
  3. Multumiri inca odata . Chiar daca sunt intamplatoare, ele exista si nu le putem neglija . Timpul si cei pasionati vor certifica statutul lor . Asta a fost si motivul pentru care le-am promovat . Sa le fac cunoscute ca sunt, urmand sa vina apoi si comentariile . Va astept si pe viitor cu noi sfaturi si recomandari .

   Ștergere