vineri, 30 noiembrie 2012
Lemn impietrit
Prefer aceasta denumire, lemn impietrit, decat lemn silicifiat sau opalizat . Vorba unui colectionar : piatra de lemn sau lemn de piatra .
Silicifierea ( inlocuirea masei vegetale a lemnului cu silice ) a transformat lemnul in piatra si in anumite conditii speciale a dus la opalizare.
Nu intru in amanunte, cei interesati pot cauta pe site si de fapt asta este si scopul postarii . Incurajarea studiului individual .
Cateva piese, colectie personala, pentru cei pasionati de aceasta fosila .
nu cunosc zona de unde provine
Maramures, Baita , Romania
Megyaszo, Ungaria
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Primul lemn este opalizat,iar dupa urmele de limonitizare,ar putea fi din Harghita.
RăspundețiȘtergereIn eventualitatea ca iti place sa cauti pe teren si sa gasesti pietre iti doresc cautari si gasiri placute!
Stii cum se procedeaza in blogosfera,orice preiei de la altii (chiar si o afirmatie),precizezi de unde,de la cine ai preluat.
Mult bine!
Alexandru.
Multumesc pentru informatie . Au fost cumparate cu ocazia expo Mineralia din noiembrie de la Piatra .( sincer nu mai retin numele expozantului )
ȘtergereNumai bine si Sarbatori fericite !
Liviu
As avea o intrebare : cum definiti limonitizare si in ce consta acest proces pe care il " sufera " materia ?
ȘtergereMultumesc .
Daca le-ai cumparat,sint ale tale.Doar daca ai fi prezentat fotografii de la expozitie,ar fi trebuit sa faci precizari.
ȘtergereEu m-am referit la: " Vorba unui colectionar : piatra de lemn sau lemn de piatra ."
Sa precizezi colectionarul care a spus vorba.
Lemnul limonitizat este acela pe care se gaseste un praf galben (limonit-amestec de minereu de fier si argila).
In zona de care ti-am spus,marea majoritate a lemnelor gasite au aceasta particularitate.
Sa-ti fie bine!
Alexandru.
O sursa de ispiratie a fost si articolul tau din 22.01.2011 , dar mai apar astfel de conexiuni si la altii . Scuze daca am incalcat drepturile de autor . Important e ca incerc sa citesc cat mai mult pe aceasta tema si nu numai .
ȘtergerePe viitor voi fi mai atent .
O seara linistita !
Liviu
Stii,scopul meu initial a fost sa arat tuturor tot ce stiu despre pietre.Interesant,dar doar cei care n-au aceasta pasiune au comentat,s-au interesat,au comunicat cu mine.Restul,adica tocmai colectionarii,trec pe la mine pe blog,citesc,sint preocupati de poze(presupun),poate ca le si copiaza chiar daca sint marcate,dar nu spun nimic.
ȘtergereOri,tocmai bucuria cautarii si gasirii elementelor comune (pasiunea comuna) ii apropie pe pasionati.
De unde inclin sa deduc ca o mare majoritate din cei care colectioneaza pietre vor doar sa stie,sa le obtina,fara sa depuna nici un efort.Eventual,unul strict financiar.
Am citit pe la tine si se pare ca iti place sa faci excursii,ca te bucura fiecare..."ceva" deosebit pe care il gasesti.Asa este normal,cred eu.
Pentru ca fiecare piatra ete unica,este deosebita daca nu pentru altceva,pentru simplu fapt ca a interactionat cu tine si te-ai aplecat sa o iei de jos.
Ma bucur daca treci pe la mine si daca iti ajuta cite ceva din ce gasesti acolo,dar poti sa treci asa,fara un..."Buna ziua!"?
Iti doresc succes in ceea ce faci si sa ti se imbogateasca colectiile!
Alexandru!
Multumesc pentru ca ma " vizitezi " . Esti in baza mea de date si te urmaresc, aproape zilnic . Mi-ar face placere si onoare sa mi te alaturi pe blogul meu . Interesante sunt si propunerile muzicale .
RăspundețiȘtergerePoate intro zi vom reusi sa ne cunoastem si personal . Pana atunci numai bine si succes in ceea ce iti propui .
Liviu